top of page

Plaatsen in dubbelglas

Dubbel glas3_edited.jpg
Dubbel glas2_edited.jpg

Proces

Nadat glas in lood ramen gerestaureerd zijn, kunnen wij deze zelf in dubbelglas plaatsen. De ramen zijn daardoor beter beschermd, de levensduur neemt toe en de isolatiewaarde verbetert. 

Helaas kunnen wij oude glas in lood ramen niet zomaar in dubbelglas plaatsen. Tussen het glas en het lood zit veel oude kit, vocht en vuil. Wanneer de ramen in dubbelglas worden geplaatst, geeft dit condensvlekken. Oude ramen worden daarom eerst door ons gerestaureerd. Zie hiervoor Glas in lood - restauratie.

Normaal gesproken veroudert het lood door blootstelling aan de elementen. Door het glas in lood in dubbelglas te plaatsen, worden de snelheid en kracht van dit proces afgezwakt. Het lood en de soldeerpunten blijven daardoor glimmen. Door het lood te patineren, kunnen wij het verouderingsproces versnellen en krijgt het raam, ook in dubbelglas, een authentieke uitstraling. 

Naast de optie om glas in lood ín dubbelglas te plaatsen, kunnen wij de glas in lood ramen ook voor of achter (bestaand) dubbelglas plaatsen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken. 

Gerestaureerde glas in lood ramen in dubbelglas
Glas in lood ramen met en zonder patina
bottom of page